Bashrc

Hvorfor må jeg kilde .bashrc hver gang jeg åpner terminalen for aliaser til å fungere? [duplisere]

Hvorfor må jeg kilde .bashrc hver gang jeg åpner terminalen for aliaser til å fungere? [duplisere]

2 svar. Kort sagt, du legger aliasene dine i feil fil . bashrc, det er derfor du må fortsette å kjøre kilde for å få aliasene til å fungere i alle nye innloggingsterminalforekomster.

  1. Bør jeg sette aliaser i Bashrc eller Bash_profile?
  2. Hvordan fikser jeg Bashrc?
  3. Hvordan kjører jeg en .bashrc-fil?
  4. Hvordan åpner jeg .bashrc i terminal?
  5. Hva er ~ / Bash_profile?
  6. Skal jeg bruke zsh eller bash?
  7. Hvordan laster jeg inn a .bashrc-fil?
  8. Hva er standard Bashrc?
  9. Hvor er .bashrc-filen er lokalisert?
  10. Hvorfor må jeg hente Bashrc hver gang?
  11. Hva er .bashrc-fil i Windows?
  12. Hva står Bashrc for?

Bør jeg sette aliaser i Bashrc eller Bash_profile?

bashrc eller i ~ /. bash_aliases men det skal ikke gå inn . profil . Hvis variablene bare er nødvendig i skjell der aliasene (som utvides til kommandoer som bruker dem) er tilgjengelige, er det faktisk greit å plassere dem på samme sted som aliasene.

Hvordan fikser jeg Bashrc?

Via filleseren

  1. Åpne filleseren, gå til hjemmekatalogen, trykk Ctrl H slik at skjulte filer vises. Redigere . bashrc etter behov.
  2. Åpne filleseren, gå til / etc / skel, trykk Ctrl H slik at skjulte filer vises. Kopiere . bashrc til hjemmemappen din for å gjenopprette den til standard.

Hvordan kjører jeg en .bashrc-fil?

bashrc Fil fra begynnelsen, du kan starte den ved å trykke Ctrl + Alt + T; eller gjør det ved å åpne en ny terminalfane. Ved hver lansering kjører Bash innholdet i . bashrc-fil for å laste inn dine preferanser. Du finner dette skallskriptet i hjemmekatalogen til brukerne.

Hvordan åpner jeg .bashrc i terminal?

De . bashrc-filen i hjemmekatalogen inneholder kommandoer som kjører når du åpner et terminalvindu. Så vi kan legge til en cd-kommando for å endre til en bestemt katalog så snart Terminal-vinduet åpnes. For å gjøre dette, trykk Ctrl + Alt + T for å åpne et terminalvindu.

Hva er ~ / Bash_profile?

~ /. bash_profile-fil er en konfigurasjonsfil for konfigurering av brukermiljøer. Brukerne kan endre standardinnstillingene og legge til eventuelle ekstra konfigurasjoner i den. ~ /. bash_login-filen inneholder spesifikke innstillinger som kjøres når en bruker logger på systemet.

Skal jeg bruke zsh eller bash?

For det meste er bash og zsh nesten identiske, noe som er en lettelse. Navigasjonen er den samme mellom de to. Kommandoene du lærte for bash vil også fungere i zsh, selv om de kan fungere annerledes på utdata. Zsh ser ut til å være mye mer tilpassbar enn bash.

Hvordan laster jeg inn a .bashrc-fil?

exec bash er en fin måte å kjøre på nytt og starte et nytt skall for å erstatte strøm. bare for å legge til svaret, returnerer $ SHELL gjeldende skall som er bash. Ved å bruke følgende vil den laste det nåværende skallet på nytt, og ikke bare å bash.

Hva er standard Bashrc?

Som du kanskje allerede vet, er det en standardversjon av . bashrc-fil i / etc / skel / katalogen i Ubuntu.

Hvor er .bashrc-filen er lokalisert?

I de fleste tilfeller er bashrc en skjult fil som bor i hjemmekatalogen din, banen er ~ /. bashrc eller USER /. bashrc med USER som påloggingen som er i bruk.

Hvorfor må jeg hente Bashrc hver gang?

Kort sagt, du legger aliasene dine i feil fil . bashrc, det er derfor du må fortsette å kjøre kilde for å få aliasene til å fungere i alle nye innloggingsterminalforekomster. Fra Chris Johnsens kommentar til Why not . ... Som standard starter Terminal skallet via / usr / bin / login, noe som gjør skallet til et påloggingsskall.

Hva er .bashrc-fil i Windows?

Det er en fil, ikke en mappe. ~ /.bashrc er i hjemmekatalogen din, så det bør være katalogen du er i så snart du starter git bash shell. bare lag en fil som heter .bashrc og .gitconfig der. -

Hva står Bashrc for?

Det står for "kjør kommandoer."Fra Wikipedia: Begrepet rc står for uttrykket" kjør kommandoer ". Den brukes til alle filer som inneholder oppstartsinformasjon for en kommando.

Mac Bluetooth tar for lang tid å vise enheter
Hvorfor finner ikke Bluetooth enheter? Hvorfor finner ikke min bærbare Bluetooth-enhet enheter? Hvordan tilbakestiller jeg Bluetooth på min Mac? Hvord...
Fjern alle sammenkoblede Bluetooth-enheter fra iPhone på en gang
Shift-Option-Klikk på Bluetooth-ikonet. Dette bringer Debug opp. Du vil se tre alternativer i det vedlagte bildet. Fjern alle enheter er det eneste st...
iPhone SE kjører iOS 9.x gjenkjenner ikke Bluetooth 5.0 enheter
Hvorfor vil ikke iPhone finne Bluetooth-enheter? Hvorfor finner ikke Bluetooth-enhetene mine? Hvordan gjør jeg iPhone X Bluetooth oppdagelig? Er iPhon...